CARNET DE COTXE

   Carnet B1  Permet conduir automòbils de qualsevol cilindrada, amb un pès màxim autoritzat de 3500 kgs i amb un nombre màxim de 9 seients inclòs el del conductor.

  Autoritza a conduir:

 • Els vehicles citats precedentment.
 • Els vehicles citats precedentment amb remolc que tingui un pès màxim
 • Autoritzat de 750kgs.
 • Vehicles acoblats compost per un vehicle automòbil de d'aquesta categorìa i un remolc sempre que la suma no superi els 3500kgs i el pès màxim autoritzat del remolc no superi el pès en buit del vehicle tractor.
 • Vehicles especials no agrìcoles o conjunt d'aquests vehicles la velocitat màxima autoritzada dels quals no excedeixi 40 km/h.
Vehicles especials no agrícoles o conjunts d'aquests vehicles que transportin persones és requereix un carnet d'aquesta categoria quan el nombre de persones transportades, inclòs el conductor, no es superior a 9.


 • Es pot obtenir dit carnet a partir dels 18 anys.

   Carnet B2  Permet conduir turismes de servei públic, servei de policia, extinciò d'incendis i assistència sanitària, amb un pès màxim autoritzat de 3500kgs i amb un nombre màxim de 9 seients inclòs el del conductor.

  Autoritza a conduir:

 • Els automòbils compresos en aquesta categorìa enganxats d'un remolc amb un pès màxim autoritzat de 750kgs.
 • Conjunt de vehicles acoblats compost per un vehicle automòbil d'aquesta categorìa i un remolc sempre que el pès màxim autoritzat del conjunt no excedeixi els 3500kgs i el pès màxim autoritzat del remolc no excedeixi el pès en buit del vehicle tractor.


 • Per obtindre dit carnet s'ha de tenir almenys 1 any de carnet B1.

   Carnet J  Permet conduir en territori andorrà o en altres països amb els que s'hagi signat conveni de reciprocitat en aquest sentit, vehicles automòbils compresos en la categoria B1 que tinguin una relaciò potència/pes inferior a 0,073kw/kg per persones majors de 16 anys i menors de 18.
  Es tracta d'un permís d'acompanyament. Els acompanyants han de tenir el carnet de la categoria B1 amb 5 anys d'antiguetat respecte a la sol.licitud si sòn pare,mare o tutors. Si no sòn cap de les persones indicades precedentment, han de ser titulars del carnet de la categoria B1 com a mínim 10 anys abans de la data de la sol.licitud.
  Com a màxim poden ser 3 acompanyants diferents durant la vigència del carnet J.